Facultatea de Fizică de la A la Z

PROGRAM POSTER

Misiune

Platforma de fizică din Măgurele are o tradiție de funcționare ca un sistem integrat al cercetării științifice și educației prin existența în același perimetru a unităților educaționale și a institutelor de cercetare. Acest lucru permite realizarea unei formări calitate în fizică și domenii conexe în corelație cu dezvoltările științifice cele mai avansate.

Evenimentul „Facultatea de Fizică de la A la Z” este dedicat elevilor interesați de activitățile educaționale și profesionale de pe platforma Măgurele, dar și cadrelor didactice care îi pregătesc, astfel aceștia vor primi un mic tur virtual prin facultate și câteva din institutele având ocazia de a participa la laboratoare și de a discuta cu profesorii.

Activități

Pentru derularea activităților, se va folosi platforma online Microsoft Teams.

Evenimentul are ca scop informarea elevilor privind facultatea de fizică și oportunitățile de carieră ce vor apărea in urma absolvirii acesteia impreună cu posibilitatea de a discuta cu profesori, cercetători și studenți ai facultății prin participarea la ateliere, laboratoare, experimente și prezentarile institutelor.

Anul acesta, toate cele menționate mai sus vor cunoaște o nouă abordare, întrucât ne aflăm într-un an special al schimbării și adaptării la situații neașteptate, astfel încât planul de activitate al evenimentului se transferă în mediul online. Însă nu este cu nimic mai prejos decât alte ediții ale acestui eveniment, deoarece aduce noi provocări. Astfel, în perioada alocată evenimentului, tinerii vor putea urmări prezentări despre Facultatea de Fizică din Măgurele, vor interacționa cu reprezentanți ai institutelor de pe platformă și vor descoperi oferte de practică și job-uri în cadrul institutelor.